Home » Over Monsterboard.nl » De geschiedenis van Monsterboard
De geschiedenis van Monsterboard

De geschiedenis van Monsterboard

Monsterboard.nl maakt deel uit van het Monster Career Network, dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. De oprichter van Monster, Jeff Taylor, concludeerde in 1994 dat het voor bedrijven steeds lastiger zou worden om via de traditionele weg gekwalificeerde kandidaten te vinden. Hij kwam op het idee om de techniek van het internet te gebruiken voor het aanbieden van banen. Volgens Taylor was dit niet alleen een 'groot' idee, het was zelfs een 'reusachtig' idee ('a monster idea'). Zo ontstond de naam Monster.

Monster.com
Met zijn reusachtige idee was Taylor zijn tijd ver vooruit en hij kan tot de allereerste pioniers van het internet gerekend worden. De oprichting van de Monster-site behoorde in 1994 tot de eerste 500 commerciële sites (de 454e) ter wereld. De site werd geboren met de naam The Monster Board, maar veranderde later in de inmiddels wereldwijd bekende naam: Monster.com.

Taylor: "Als je bedenkt dat deze site miljoenen mensen bereikt, duizenden banen schept, honderdduizenden CV's bevat en zo vaak en snel mogelijk kan veranderen als nodig is, dan is dat werkelijk een monster-idea!"

Monsterboard.nl
In de tweede helft van de jaren negentig breidde het Monster Career Network zich uit tot ver buiten de Verenigde Staten. Na Engeland was Nederland het tweede Europese land waar Monster voet aan wal zette. Op 13 januari 1998 werd in de Amsterdamse Viottastraat The Monster Board opgericht. Niet veel later werd ook deze naam gewijzigd in de naam die op dit moment bij de meeste Nederlanders bekend in de oren klinkt: Monsterboard.nl.

In juli 2001 nam het moederbedrijf van Monsterboard.nl de vacaturesite Jobline over. Hiermee verstevigde Monsterboard.nl in Nederland zijn koppositie als grootste carrièresite.
 
Copyright © 2017 - Monster Worldwide U.S. Patents No. 7,599,930 B1; 7,827,125 and 7,836,060 - V: 2021.3.0.3-801